Ја ѕе çfarë duhet të dini nëѕе јеni nga Gruрi i gјаkut O


Njerëzit me grupin e gja kut O kanë veçantinë për të qenë dhurues universal, d.m.th., ata mund të dhurojnë gj ak për të gjitha grupet e tjera (A, AB, B dhe 0). Sidoqoftë, ata mund të marrin gjak vetëm nga grupi i tyre. Gjërat e tjera specifike për këtë grup gj aku i bëjnë ato të veçanta dhe të ndryshme.

Shëndeti i grupit O

Disa studime sugjerojnë një lidhje midis gjakut dhe shëndetit. Megjithëse kërkojnë hetime të mëtejshme,pretendojnë se lloji i gjakut përcakton disa nga predispozicionet tona ndaj sëmundjeve. Kështu që, rreziku i sëmundjeve kardiovaskulare do të ishte më i ulët në O negativ, por rreziku i mbipeshes tek burrat do të ishte më i lartë për dy radhët e këtij grupi.

Peter d´Adamo, një naturopath amerikan, thuhet se ka krijuar një lidhje midis dietës dhe llojit të gja kut, bazuar në teoritë e babait të tij James d´Adamo. Sidoqoftë, jini të vetëdijshëm që dietat e propozuara nuk bazohen në prova shkencore. Siç shpjegon Doctissimo, kjo ka të bëjë më shumë me besimet që lidhen me stilin e jetës dhe bindjet e atyre që vendosin ta ndjekin atë.

Sipas Adamos, lloji i gjakut O ka një profil tipik “gjahtar”. Ushqimet që i përshtaten më së miri, prandaj do të ishin të pasura me proteina, duke përfshirë peshk, perime, dhe bishtajore. Ushqime të tjera që konsiderohen të dobishme janë ushqimi i detit, vaj ulliri, brokoli dhe spinaqi. Në të kundërt, sipas teorisë së dietës së grupit të gjakut, njerëzit me gjak O duhet të shmangin thjerrëzat, fasulet, veshkat, produktet e qumështit, misrin ose grurin.

Luftarak

Njerëzit që i përkasin grupit të gjakut O tregon gjithashtu një karakter të fortë udhëheqës, një aktivitet të caktuar pro-aktiviteti dhe energji të fortë. Ju jeni një udhëheqës i vërtetë dhe kur keni një qëllim në sy ju bëni gjithçka për ta arritur atë dhe nuk e lëshoni veten pavarësisht nga pengesa. Produktiviteti dhe efikasiteti juaj nuk janë i dyti për asnjë. Këto tipare të ndryshme të karakterit ju bëjnë një person unik apo edhe të jashtëzakonshëm në sytë e atyre që ju rrethojnë.

Japonezët i konsiderojnë njerëzit me lloj gjaku tip O që kanë personalitete unike. Rezultati i disa intervistave në punë madje mund të lidhet me të. Në të vërtetë,përshkruhen se kanë një sens të mirë të organizimit dhe ekipit dhe si përgjegjës, të ndërgjegjshëm dhe të përkushtuar. Për më tepër, ata njihen për logjikën dhe cilësitë e tyre për të qenë një udhëheqës i shquar.

Spontaniteti dhe hiperaktiviteti

Njerëzit me llojin e gjakut të tipit O kanë tendencë të jenë hiperaktive dhe impulsive kur janë nën presion dhe madje mund të futen në një tërbim. Kur kjo tepricë e ndjeshmërisë shoqërohet nga një dietë e dobët dhe mungesë ushtrimesh, zakonisht çon në çrregullime të sindromës metabolike. Kjo gjendje më së shpeshti rezulton në aktivitet të ngadaltë të tiroides, rezistencë ndaj insulinës dhe shtim në peshë.

Përveç kësaj, pasi që tipi O nënkupton një nivel më të lartë të acideve në stomak sesa grupet e tjera të gjakut, stomaku është i detyruar të jetë më i brishtë dhe rreziku i zhvillimit të ulcerave është më i lartë.

Kujdesu për veten

Nëse jeni i grupit të gjakut O, rekomandohet fuqimisht që të ulni apo edhe të ndaloni pirjen e alkoolit dhe kafeinës. Kjo mund të jetë veçanërisht e rrezikshme për shëndetin dhe trupin sepse rrit nivelin e adrenalinës në gjak, fillimisht të larta tek individët që i përkasin këtij grupi.

Këshillohet gjithashtu të praktikoni aktivitete sportive të rregullta, të paktën 3 deri 4 herë në javë dhe të shmangni konsumimin e drithërave dhe produkteve të qumështit, të cilat janë të vështira për tu tretur me stomakun tuaj të brishtë. Përkundrazi, mishi i bardhë dhe pemët dhe perimet duhet të favorizo