Расientја iu kollit në fуtуrë/ Ndërron јеtë nga Со vid-i kirurgu рlаѕtik


Co vid-19 i ka marrë jetën një kirurgu të njohur pla stik në Beverly Hills, të infektuar nga një paciente.

Gruaja, e cila kishte shkuar për një ndërhyrje në buzë, iu kollit mjekut në fytyrë. Më vonë, ajo rezultoi pozitive me koronavirus. Dr. Payman Simoni, 50 vjeç vd iq nga hemorragjia cerebrale, pasi ishte vendosur në koma të induktuar, kur mushkëritë e tij nisën të dëmtoheshin prej sëmundjes.

Një mikeshë e familjes, Katy Amiri-Younesi, tha se vde kja e kirurgut i ka tr onditur të gjithë.

“Qe shokuese vërtet, sepse doktori ishte në gjendje shumë të mirë shëndetësore, nuk kishte asnjë problem. Unë vetë kur kalova më parë Co vid-19 e mora në telefon dhe ai më udhëzoi se çfarë të bëja”, shprehet ajo.

Pacientes që e infektoi, i ishte matur temperatura e kishte plotësuar dhe një pyetësor për simptoma të Co vid-19.

Gruaja nuk kishte mbajtur maskë gjatë vizitës dhe nuk ishte testuar për koro navi rusin. Ajo e telefonoi mjekun disa ditë më vonë për t’i thënë se kishte rezultuar pozitiv. Miqtë e Simonit, që lë pas dy fëmijë, thonë se ndihej shumë mirë javën e parë, por paskësaj, gjërat nisën të përkeqësohen./tch