Ѕhtimi i raste me СО VID dhe frika nga mutасioni i ri, Austria mbуll 45 рika kufitare me Sllovakinë dhe Rерublikën Çeke


Austria ka mby llur 45 pika kufitare me Sllovakinë dhe Republikën Çeke. Vendimi u mor për shkak të rritjes së rasteve me koronavirus në të dy vendet fqinje.

Sipas një urdhëresë të lëshuar nga Ministri i Brendshëm austriak, Karl Nehammer, kjo masë merret për të ruajtur rendin dhe sigurinë publike.

Ministri i Shëndetësisë, Rudolf Anschober tha të mërkurën se statistikat e fundit të infeksioneve nga këto shtete janë alarmante. Kujtojmë se Republika Çeke ka një numër masiv të infeksioneve të reja me virusin ko rona, ndërkohë që në Sllovaki ka dyshime për raste të shumta të mutacionit të vir usit të ri.

Tashmë kush do të hyjë në Austri nga këto shtete, duhet që me detyrim të futet në karantinë.