Нiѕtoriа Preekēѕе e 73-vjeςarеѕ ѕë braaktiѕur nga 3 fëmijët, nuk i takon рrej 9 vitеѕh…


Sofie Kita nga Divjaka 73 vjeç ka ardhur në emisionin “Historia ime” në Tv Klan për të rrëfyer historinë e je-tës së saj, pr0blemet dhe sfidat që ajo ka kaluar dhe për të bërë një apel për ndihmë. Sofia jeton aktu alisht me të ardhurat që merr nga pensioni. Ajo jeton në shtëpinë e djalin e të të vëllait pasi tre fëmijët e saj e kane bra-ktisur.

Bashkëshorti i saj është ndarë nga je-ta 15 vite më parë. Sofia dikur ka punuar në fermë dhe në spital.

Një nga djemtë prej vitesh është martuar në Rumani dhe nuk ka më asnjë kontakt me nënën. Djali tjetër jeton në Greqi, ai prej 3 vitesh ka mby llur çdo lloj marr- dhënie me të. Sofia thotë se tre vjet më parë pati një debat me të birin, pasi ajo tregon se i ka dhënë 8 milion lekë borxh vjehrrës se tij dhe ato para nuk i janë kthyer kurrë. Gruaja ka dhe një vajzë e cila jeton në Belgjikë, por ajo gjithashtu nuk ka asnjë mundësi ta ndihmoj të ëmën.

73-vjeçaria vuan prej vitesh nga Koksartroza, (pr-ek gjymtyrët, vështirëson ecjen). Ajo kur0het, por paratë që merr nga pensioni nuk i dalin për të kryer mje-kimin e duhur .

Sofie Kita: Në ’96-ën vajta në Greqi u ope-rova. U ope-rova me një mikun e djalit sepse nuk kishte shumë lekë, i mori borxh. Pata një op eraci0n shumë të rëndë, pësova një vde kje kli-nike. Më mirë të kisha ikur sesa shpëtova. Kam shumë të mëdha. U ope-rova dhe u ktheva prapë se nuk të mbanin 4 muaj ma dhanë vizën. Në ’97-ën më kërkoi mjeku për vizitë por vu-ajta shumë, nuk më jepnin vizë. Ndërhyra tek kisha dhe më ndihmuan dhe brenda javës mora vizën. Bëra kontr0llin dhe dola mirë.

Mirela Milori: Ku i ke fëmijët, djali i madh ku është?

Sofie Kita: Në 2001 u martua dhe është në Greqi, vajza ka ikur në Belgjikë ka 3 vite, djali i dytë është martuar me një rumune dhe ka ikur në Angli.

Sofie Kita: Unë kam 9 vite që kam ikur nga Greqia, i lashë aty të tre fëmijët dhe nuk i kam parë.

Mirela Milori: Sa kohë ke ti pa i parë fëmijët?

Sofie tregon se kur d0gji të dyja këmbët me ujë të nxehtë flet në telefon me vajzën që jeton në Belgjikë dhe e merr për ta ku-ruar. Gjatë udhëtimit në avion ajo ka vu-ajtur shumë sepse u së-mur prej këmbës. Ndejti 5 muaj për shkak të pandemisë së k0ro navrusit, ku një muaj e gjysmë ka ndenjur brenda në shtëpi sepse nuk vishte dot as këpucë nga dj-egiet.

Mirela Milori: Fëmijët të dërgojnë lekë ty?

Sofie Kita: As çuni, as çupa. Çupa nuk ka mundësi sepse ka burrin shumë të së-murë, djali i vogël ka pr0bleme me djalin e tij. Kur i thashë që jam e së-murë ai vuri k0kën në dorë dhe po qa-nte