Vdееs Boѕsi i Kazinove, Personi i 8 më i Pasur në Botë


Sheldon G. Adelson, djali i një shoferi të taksisë që ndërtoi perandorinë më të madhe në botë të kazinove dhe hoteleve turistikë në Las Vegas, Macau, Singapor dhe vende të tjera, ka vde-ekur të hënën në moshën 87 vjeçare.

Ai e përdori pasurinë e tij të madhe për të promovuar agjendat politike të krahut të djathtë në Amerikë dhe Izrael, njofton Klan Kosova. Adelson vdi-iq nga kanc-cerit të gja-akut, tha të martën në një deklaratë kompania e tij, Las Vegas Sands.

Pasuria e tij u vlerësua nga Forbes në 2014 me 36.6 miliardë dollarë dhe nga Bloomberg Billionaires Index me 40.8 miliardë dollarë, duke e bërë atë personin e tetë ose të nëntë më të pasur në botë.