Kur mbaron Со vidi? Mjeku Рëllumb Pipero jep lajmin e ѕhumëрritur dhe tregon kuѕh nuk duhet ta marrë vakѕinën


Një ditë pas vak sinimit nga COIVD-19, mjeku Pëllumb Pipero, i ftuar në emisionin ‘Wake Up’ foli për rëndësinë e va ksinimit në frenimin e këtij virusi të rre zikshëm. Ai përmendi edhe kategoritë që nuk duhet ta marrin va ksinën.

“Unë mendoj që personat që e kanë kaluar dhe kanë mbrojtje të mjaftueshme antit rupash, nuk kanë arsye që të va ksinohen. Nuk e kanë të nevojshme dhe të rekomandueshme që të va ksinohen

Përveç fëmijëve deri në moshën 18 vjeç dhe grave shtatzëna, të gjithë duhet ta marrin va ksinën”, sqaroi Pipero.

Gjithashtu Pipero tha se nisja e va ksinimit është një lajm mjaft i mirë dhe shumë shpejt do të nisë të sh uhet pandemia.

“Unë mendoj që fundi i marsit do fillojë të flasë ndryshe, jo vetëm për Shqipërinë, por ndoshta edhe për Europën edhe më gjerë, për gjithë botën. Pra do të fillojë të sh uhet g radualisht pa ndemia.

Normalisht bishtat e pan demive janë të gjatë, zgjasin ndonjëherë deri në 6 muaj, por unë besoj fort që fundi i marsit do të na gjejë më të relaksuar. Besoj vera do na gjejë shumë më të lirë”, theksoi mjeku Pipero.