Mjekυ Ρiρеro: MbуΙΙja nuk është zgjidhje, t’a ѕhmangim, ja cfare dυhet te bejme

Mjeku Pëllumb Pipero thotë se mbyllja totale e vendit nuk është zgjidhje ndaj sipas tij ajo duhet shmangur. Sipas mjekut, duhet të res pektohen masat si: higjena, distanca dhe shmangja e grumb ullimeve.

“Unë nuk jam ekspert i fushës, në opinionin tim asnjëherë smë ka shkuar në mendje se një mbyllje. Ka shumë mënyra të tjera kufizuese. Mbyllja e plotë sado efikase të jetë nuk është zgjidhje. Ajo mund të vijë por nuk është mbyllja zgjidhja. Zgjidhja është respektimi i protokolleve dhe masave parandaluese. Mbajtja e maskës dhe reskeptimi i distancës, higjiena dhe shmangia e grumb ullimeve në çdo mjedis.

Një masë e arsyeshme që numri i grumbullimeve të jetë në 10. Mosrespektimi i protokolleve veçanërisht në bare, ku numri i personave dhe karrigeve është më i madh sesa reko mandimi dhe mosha që frekuenton këto lokale”, ka thënë Pipero në RepolitiX.

Më tej, ai është shprehur se përgjigja e çdo personi ndaj vir usit është e ndryshme.

“S’mund të themi nëse virusi është më shumë apo më pak agresiv sepse ka ndryshuar dhe mosha. Kemi thënë nga fillimi që ky vir us ende ka shumë të panjohura. Përgjigjia e çdo personi ndaj virusit është e ndryshme. Të jemi të bindur ndaj masave parandaluese. Duhet të respektojmë këto norma e pastaj protokolle të cilat janë të detajuara në çdo nivel për çdo institucion edhe midis vendit ku punojmë dhe jetojmë”, shtoi ai.