E Papritur/ Greqia merr vendimin, Ja deri kur do te qëndroj i mbyllur kufiri me Shqipërinë…


Ministria e Mbrojtjes së Qytetarëve të Greqisë publikoi kufizimet që do jenë në fuqi deri më 21 Janar në kuadrin e masave për parandalimin e përhapjes.Për sa i përket Shqipërisë dhe qytetarëve Shqiptar janë në fuqi këto masa: Kufiri mes Greqisë dhe Shqipërisë do të vazhdojë të konsiderohet i mbyllur, dhe si pasojë nuk lejohet asnjë lëvizje qoftë tokësore qoftë detare.

Autobusët , minibusët, makint me targa shqiptare dhe anijet e kanë të ndaluar të hyjnë në Greqi. Lidhja ajrore bëhet vetëm mes aeroportit Nën Tereza dhe El. Venizelos. Ndalohet hyrja në Greqi e qytetarëve shqiptar që duan të vijnë në Greqi për arsye turistike apo vizite.

Ndalohen personat me pasaportë shqiptare, apo me 90 ditorëshe.Në Greqi lejohet të hyjnë vetëm personat që kanë leje qëndrimi ose nënshtetësi Greke. Për të gjithë personat që do hyjnë në Greqi, pavarësisht nënshtetësisë apo mjetit që udhëtojnë (avjon, autobus , makie etj) duhet të plotësojnë 24-48 orë përpara mbërrijtes në Greqi.

Për të gjithë personat që do hyjnë në Greqi nga Shqipëria pavarësisht nënshtetësisë apo mjetit që udhëtojnë duhet të bëjnë karanttinë 7 ditore në shtëpinë e tyre. Pikat kufitare do punojnë çdo ditë nga ora 7.00 deri në orën 23.00 Nga Pika kufitare e Kakavijës do lejohet të kalojnë deri ne 750 veta. Kapshtica do jete mbyllur.