Del Video kur mbështetësit e Τrυmp futen brenda në Kongres. Ѕituata del jashtë kontrollit në Washington


Pr0testa në ShBA duket se ka dalë jashtë kontr0llit dhe ndërtesa e kapit0lit është në duart e mbështetësve të Trump.

Siç shihet dhe në video, pr0testues të shumtë ndodhen aktualisht brenda ambienteve të Kongresit në Washington.Dyert e Shtëpisë janë mbyllur dhe një alarm emergjent nga p0licia e Kapitolit sapo transmetoi të njëjtën gjë, raporton cnn.

“Për shkak të një kërc- ënimi të brendshëm në ndërtesë, strehohuni në zyrën më të afërt dhe qëndroni të qetë”, njoftoi p0licia e kryeqytetit amerikan, Uashington. P0licia e Capitol Hill po bll0kon gjithashtu këdo që të lëvizë nga ndërtesat e zyrës së Senatit në ndërtesën e Kapitolit të SHBA.

Ka tunele nëntokësore që lidhin ndërtesat e zyrave me ndërtesën e Kapitolit që senatorët, stafi dhe gazetarët përdorin për të udhëtuar para dhe prapa.

Kjo ka bërë që të reagoi edhe presidenti amerikan, Trump duke pohuar se “Kjo është e gabuar dhe ne nuk jemi këta”.Ai u bëri thirrje dem0nstruesve të jenë paqësorë “dhe të përdorin të drejtat tuaja të amendamentit të parë”.

Ndryshe, Kongresi Amerikan gjatë ditës së sotme është dashur të konfirmojë fitoren e demokratit, Joe Bidenit.