Zvicër: Shqiptari Раdit Qeverinë e Cyrihut për Мasat e К0R0NËS, “Fiton” Faturën 4695 Franga!!!


Përfundimi i vendimit: Për shkak të pan-demisë vde- kjeprurëse, masat mbrojtëse janë “në interesin publik” dhe bëjnë pjesë brenda kornizës ligjore.Naim Rashiti nga Fahrweid i Cyrihut ZH ka paraqitur një pa-di në Gjykatën Administrative të Kantonit të Cyrihut kundër Këshillit Qeveritar të Cyrihut. Pasi që pa-dia i është hedhur poshtë, ai duhet të paguajë një faturë prej 4695 frangash për shpenzimet procedurale, raporton blick.ch.

Rashiti ashtu si dhe shumë njerëz tjerë skeptikë ndaj koronës, beson se pandemia e k”r0navirusit është e rrejshme, gjegjësisht, është një komplot i madh.

Por, ndryshe nga bashkëmendimtarët e tij, ai nuk u mjaftua me kaq, shkruan albinfo.ch. Në fillim të shtatorit, Rashiti ka bërë një anjesë gjyqësore të cilën e ka drejtuar në Gjykatën Administrative të kantonit. Aty ai aku-zon Këshillin Qeveritar të Cyrihut rreth masave mbrojtëse të k0r0nës që kishte marrë.

Mirëpo su-lmi dha një efekt të kundërt: Gjykata, në vendimin që mori në fillim të dhjetorit, hodhi poshtë ankesën në të gjitha pikat, përcjell albinfo.ch. Për më tepër, ajo i dërgoi Rashitit një faturë prej mbi 4695 frangash.

Ai thotë se ishte treguar “naiv”. Këtë e pohon në “Telegram”, një platformë online e skeptikëve të koronës. Dhe: “Më vjen të vjell kur lexoj verdiktin”, shkruan ai veç tjerash.

Në ankesën e tij kundër masave të pan-demisë, Naim Rashiti, me një imagjinatë të bujshme kishte shkruar se “qysh para shpërthimit të pan-demisë tashmë kishte indikacione për një komplot. Në vitin 2019, politikanë, industrialistë, zyrtarë ush-tarakë, gjigandë të kompanive të teknologjisë dhe pronarë të mediave në Zvicër ishin takuar në samitin e Bilderberg-ut për të biseduar prapa dyerve të mbyllura”. Këtu mund të ishte planifikuar komploti i madh, sipas tij.

Ky skeptik i pan-demisë së k0r0navirusit ka gjithashtu një mendim specifik në lidhje me maskat: Ato shkaktojnë marrje më të dobët të oksigjenit dhe sjellin një “efekt negativ placebo duke bërë që njerëzit të kenë frikë nga njëri-tjetri dhe, si rrjedhojë, të sëm-uren”, përcjell albinfo.ch. Po ashtu, sipas tij, testet e k0r0navirusit nuk funksionojnë fare.

Por, me asnjërën nga këto teori ai nuk ka arritur të bindë Gjykatën Adminsitrative të Cyrihut. Vetë Rashiti e ka hedhur vendimin gjyqësor me shkrim në internet. Gjykata administrative e hedh poshtë ankesën e tij, me një tekst prej 24 faqesh.

Përfundimi i vendimit: Për shkak të pan-demisë vd- ekjeprurëse, masat mbrojtëse janë “në interesin publik” dhe bëjnë pjesë brenda kornizës ligjore.

A do të merret së shpejti Gjykata Federale me lëndën e tij?Ndoshta më e keqja vjen në faqen e fundit: Për sqarimet gjyqësore lidhur me koronën, Rashiti merr një faturë prej 4695 frangash që duhet ta paguajë.

Tani ai është duke kërkuar avokatë midis skeptikëve të k0r0nës në Telegram. Rashiti, sipas konfirmimit të tij për Blick, po shqyrton mundësinë që çështjen ta shtyjë edhe në Gjykatën Federale. Ai gjithashtu thotë se dëshiron t’i qëndrojë mbrapa veprimit të tij me emrin e tij, transmeton albinfo.ch. Sepse, kredoja e tij është: “Unë nuk kam nevojë të fshihem për drejtësi”.