Lеmzа ѕimрtоmë e re е Со vid-19


Një simptomë e re e variantit të ri të koronavirusit ka filluar të shpërndahet me shpejtësi të madhe në Britaninë e Madhe.

Varianti i ri besohet të jetë më transmetues, veçanërisht midis fëmijëve, por nuk shkakton sëmundje më të rëndë.

Cilat janë simptomat e llojit e këtij lloji?

Sipas hulumtimit, lemza është një shenjë e këtij varianti të ri.

Varianti i ri i CO VID-19 u shfaq për herë të parë në juglindje të Anglisë, dhe një raport i botuar nga shkencëtarët në ‘’Imperial College London’’ zbuloi se ai ishte përhapur me shpejtësi të madhe gjatë bllokimit të dytë në Britaninë e Madhe gjatë muajit nëntor. Ndryshe nga lloji i parë, virusi i ri ka treguar infektim të shtuar në të gjitha grupmoshat.

Tri simptomat kryesore të variantit të ri të ko ronavi rusit që po qarkullojnë janë:

Temperaturë e lartë – kjo do të thotë që ndiheni të nxehtë kur prekni gjoksin ose shpinën (nuk keni nevojë të matni temperaturën tuaj).

Një kollë e re, e vazhdueshme – kjo do të thotë të kolliteni shumë më shumë se një orë, ose tri herë më shumë, një episod kolli në 24 orë (nëse keni një kollë, mund të ju shkaktojë probleme serioze).

Humbja e shijes dhe nuhatjes, por njëra mund të jetë më e dukshme dhe më lehtë se tjetra.

Por studime të shumta të rasteve kanë treguar se lemza e vazhdueshme mund të jetë një shfaqje potencialisht e rrallë dhe e pazakontë e CO VID-19.

Kur konsiderohet lemza e rëndë?

Lemza duhet të zgjasë vetëm disa minuta, dhe njerëzit zakonisht përdorin ujin, limoni, kripën për ta ndaluar atë.

Shpesh nuk ka asnjë arsye të qartë pse një person e merr lemza, thotë NHS, por disa njerëz tregojnë që shkaktarë janë si stresi, emocione të forta si eksitimi, ngrënia dhe pirja.

Por autoritetet shëndetësore këshillojnë të vizitoni një mjek të përgjithshëm nëse lemza juaj zgjat më shumë se 48 orë ose kthehet shumë shpesh dhe po ndikon në jetën tuaj, shkruan DailyExpress.