Мbërrin në Grеqi mutасiоni i rrеzikѕhëm i Со vid 19


Lajmi bëhet publik nga burime qeveritare, të cilat pohuan se 4 nga 6 raste të dyshuara kanë mbërritur në Athinë nga Britania e madhe mbrëmjen e së mërkurës së kaluar dhe pasi janë diagnostikuar pozitivë gjatë marrjes së rapid test në momentin e mbërritjes në aeroportin Elefterios Venizelos të Athinës ,janë dërguar në hotel karantine nën masa të izolimit total.

Në vazhdim të katër udhëtarët e fluturimit nga Londra në Athinë të së mërkurës, është kryer edhe testi pcr, rezultatet e të cilëve kanë konfirmuar mutacionin më agresiv të vi rusit, të zbuluar rishtaz në Angli.

Autoritetet Greke janë vënë në alarm dhe kanë nisur gjurmimin e kontakteve të 4 udhëtarëve, ndërsa janë marrë masa shtesë për dezifektimin e ambienteve në të cilin kanë qëndruar ata në aeroport para dhe pas marrjes së kampionëve të rapid test.

Sipas mediave Greke, kjo ka qenë edhe arsyeja që e detyroi qeverinë greke të anunçojë me urgjencë një lock down të rreptë nga data 3-11 janar, me qëllim kufizimin sa më shumë mundet të përhapjes së këtij mutacioni të virusit vrastar./TCh