Qindra zоgј të ngоrdhυr në rrυgët е Rоmëѕ, раmјеt ро bëјnë хhirоn e rrјеtit

Shpërth1mi i fishekzjàrreve shënjon hyrjen e vitit të ri, ndërsa ngjyrat e shumta i japin edhe më shumë gjallëri mbrëmjes së fundvitit. Por, përveç bukurisë që ato kanë, fishekzjàrret janë edhe të rrez1kshme. Të shumta kanë qenë rastet që gjatë festave të fundvitit janë pla.gòsur shumë persona nga shpërth1mi i tyre, ku jo pak kanë gjetur edhe vde.kjen.

Kohët e fundit shitja e tyre është ndaluar me ligj në pothuajse të gjithë botën dhe për shpërth1min e tyre janë organizuar bashkitë apo komunat.

Por, disa foto të trìshta po bëjnë xhiron e rrjetit, ku qindra zogj shihen të ngordhur në rrugët e Romës, pasi janë mbytur nga tymi i fishekzjàrreve apo janë god1tur nga ato.