Kancelarja Gjermane Τrοηditt, me deklaratën ndaj Greqisë për 12 miljet e detit Jon, Un do…


Kancelarja Gjermane znj Angela Merkes sot është prononcuar në mediat gjermane lidhur me çështjen Shqipëri-Greqi dhe tensionett mes dy vendeve janë acaruar shumë ditët e fundit.

Kancelarja Merkel kritikoi ashppër qeverinë Greke për pretendime territoriale në shtetin fqinj duke theksuar se Shqipëria është një shtet i pavarur dhe pjesë e Na/to por së shpejti do ti bashkohet edhe familjes së madhe Bashkimit Europian.

Askush nuk guxon të cënojë kufijt e Shqipërisë! Shqipëria është shteti më paqësor në rajon, dhe si i tillë do të mbetet.Gjithashtu kancelarja Merkel kërkoi nga qeveria Greke që të qetësojnë zërat për pretendime territoriale me Shqipërinë, por nuk e la menjëanë edhe konfliikti Turko-Grek.

Kancelarja Merkel kërkoi nga të dyja palët që të gjejnë një rrugë për d ialog sepse kjo situatë e t ensionuar nuk do ti bën mirë askujt.