Keni ngrënë shumë ëmbëlsira mbrëmë, çfarë duhet të bëni

Padyshim që në natën e ndërrimit të viteve nuk mund të shpëtojmë dot pa ngrënë ëmbëlsira. Jemi në mëngjesin e parë të vitit 2021 dhe diçka duhet bërë për të hequr sikletin nga mbrëmë.

Sipas nutricionistëve, kur hani shumë sheqer, trupi juaj e kthen sheqerin në glukozë dhe kalon në gjak. Si përgjigje trupi lëshon insulinë për të ndihmuar stabilizimn e sheqerit në gjak.

Sipas Brierley Horton, drejtor I ushqimit në Light’s Cooking ngrënia e tepërt e sheqerit mund të bëjë që niveli I sheqerit në gjak të rritet, duke ju bërë të ndjeheni më të uritur dhe të dëshironi të hani më shumë ushqime të ëmbla.

Nëse keni ngrënë shumë ëmbëlsira sot ja çfarë duhet të bëni:

Hani proteina dhe fibra- stabilizoni sheqerin duke ngrënë pak protein dhe fibra, të cilat përshpejtojnë tretjen. Një mollë, arrë apo vezë ju ndihmon ta mbledhni stomakun.

Hani produkte probiotike- studimet kanë treguar që bakteret e keqe në stomak ushqehen me sheqer, prandaj konsumimi I probiotikëve është I domosdoshëm për të shtuar bakteret e mira në stomak. Kosi është një zgjidhje mjaft e mirë.

Disa mënyra të tjera për ta tretur dhe për ta zvogëluar nivelin e sheqerit në gjak janë: ushtrimet fizike, konsumimi i ujit dhe sallatat jeshile.