Një рersоn gоditеt me “pΙumb qоrr”, një tjetër hu-mb dоrën nga mjetet рiroteknike (Video)

Një persоn g0ditet me “pl-umb q0rr”, një tjetër hu-mb dorën nga mjetet piro-teknike
Dhjetë persona kanë kërkuar ndihmë në Qendrën Emergjente si pa-sojë e lënd-imeve me mjete prio-teknike dhe nga “pl-umbat q0rr”.

Kështu ka bërë të ditur mjekut kujdestar në Qendrën Emergjente të QKUK-së, Adem Jaha, i cili ka thënë se një pacient është sjell në gjendje të rëndë pas g0ditjes nga pl-umbi i ashtuquajtur “q0rr”.

Ndërsa një tjetër është sjell me dorë të amp-utuar si pasojë e përdorimit të mjeteve prio-teknike.

“Para gjysmë ore një pacient me një pl-umb q0rr i pla-g0sur në regjionin torakal, para një ore një pacient me lën-dime me mjete piro-teknike amp-utim i dorës dhe është në sallë operative. Diku deri më tani 10 pacientë kanë kërkuar ndihmë me lën-dime nga mjetet piro-teknike, lëndime të lehta. Këto janë deri më tash. Gjendja është stabile për të gjithë të tjerët me përjashtim të atij pacientit që është me pl-umb q0rr dhe që tash pret për diagn0stikim të mëtutjeshëm”, tha ai.

Ndërsa ushtruesi i detyrës së drejtorit të ShSKUK-së Valbon Krasniqi, ka kërkuar nga qytetarët që të festojnë në shtëpitë e tyre dhe të kenë kujdes të shtuar.

“Fatmirësisht ne mësuam nga ekipet kujdestare që numri i të lën-duarve këtë vit është më i vogël krahasuar me vitet e mëhershme. Megjithatë ne do të dëshironim që fare të mos ketë lën-dime të tilla. Prandaj edhe njëherë të gjithë qytetarëve të Kosovës urime viti ir i, por festoni dhe vazhdoni të qëndroni në familjet tuaja”, tha ai.