Gјеrmania me ligje të reja, ја çfarë duhet të dinë ѕhоferët më 2021

Nga rritja e kostos së karburantit, tek ndryshimet e taksave, këto ligje duhet t’i dinë shoferët në Gjermani për 2021, transmeton albinfo.ch.

Rritja e çmimeve të karburantit

Nga 1 janari 2021, çmimi i naftës do të rritet me 7.9 cent për litër në Gjermani. Situata është e ngjashme për benzinën: çmimi do të rritet me shtatë cent për litër.

Nëse zotëroni një makinë në Gjermani, duhet të jeni të vetëdijshëm që taksa po ndryshon.

Një rritje e taksës së shkarkimeve do të futet në 1 janar, e cila do të dyfishojë taksën e automjeteve për makinat e reja që kanë një nivel emetimi C02 prej më shumë se 195 gramë për kilometër.

Sidoqoftë, makinat që janë efikase dhe lëshojnë nën 95 gram CO2 për kilometër, do të paguajnë më pak taksë në të ardhmen.

Qëllimi është të inkurajojë njerëzit të blejnë makina miqësore me klimën.

Shuma e taksës së automjetit, e paguar në këste vjetore nga pronarët e automjeteve, varet nga madhësia e kapacitetit të motorit dhe emetimet e CO2 (dhe për këtë arsye edhe konsumi i karburantit) të automjetit.

Kjo është për shkak të një ndryshimi të Aktit të Taksave të Automjeteve Motorike, nga Parlamenti Gjerman ose Bundestagu, i miratuar në shtator 2020, që synon përmirësimin e mjedisit.

Më shumë para për udhëtarët

Ka ndryshime në kompensimin e udhëtarëve (die Pendlerpauschale), i cili trajtohet si pjesë e shpenzimeve tuaja të punës që mund t’i hiqni nga deklarata e të ardhurave të fundvitit. Nga 1 janari 2021, lejimi do të rritet në 35 cent nga 21 kilometra. Në 2024, kjo do të rritet përsëri, në 38 cent.

Automjetet elektrike të përjashtuara nga taksa edhe për më gjatë

Ekziston tashmë një përjashtim nga taksat për pronarët e automjeteve elektrike në Gjermani. Dhe tani ajo është zgjatur. Kjo do të thotë që pronarët e automjeteve elektrike janë të përjashtuara nga pagesa e taksës së automjeteve deri më 31 dhjetor 2030.

Testi praktik i ngasjes për të qenë më i gjatë

Nëse jeni duke mësuar të vozisni në Gjermani, atëherë duhet të bëheni gati për këtë ndryshim: testi praktik i vozitjes do të kryhet ndryshe nga viti i ardhshëm.

Ndryshimet nënkuptojnë që testi do të zgjasë 10 minuta më gjatë dhe do të ketë një listë të zgjeruar të detyrave për të përfunduar.

Ndryshime të mëtejshme më 2021

Nga një rritje në pagën minimale deri në fund të Solidaritätszuschlag ose ‘Soli’ (akuza e ngritur pas ribashkimit për të ndihmuar në rindërtimin e lindjes), ka shumë ndryshime për banorët në Gjermani për të parë vitin e ardhshëm.