Рѕе duhet të viѕhni të brendѕhme të kuqe

Duket se është kthyer në një rregull tashmë që natën e Vitit të Ri veshim të br endshme të kuqe. E kuqja konsiderohet nuanca perfekte për fundvitin. Nuk ka një origjinë të caktuar se nga ka ardhur ky supersticion, por zbatohet me përpikmëri nga shumë vajza.

Legjenda në fakt thotë se në Kinë e kuqja ishte ngjyra e vetme që und të mposhtë Nian, një onstër që jetonte në fund të detit. Ky monstër trembte me zhurma fëmijët dhe femrat natën e Viti të Ri.

Romakët kanë një tjetër shpjegim për këtë traditë. Ata e vishnin të kuqen për të tërhequr fat dhe dashuri, pasi i tillë është edhe kuptimi i kësaj ngjyre.

Por ka një tjetër rregull për të brendshmet e kuqe. Ato duhet të vishen vetëm në natën e Vitit të Ri, dhe më pas duhet të flaken tutje, pasi në të kundërt ato mund të sjellin fat të keq.