Në Zvicër ndërrοn jetë ρersοni që ishte ndër të parët që mori vaksίnën kundër Κονίdίt

Një nga personat i cili ishte ndër të parët në Zvicër që u vaksinua kundër k0vidit 19 vd-iq, thanë të mërkurën zyrtarë nga kantoni i Lucernit, raporton Reuters.

Sidoqoftë, ata nuk thanë nëse vd-ekja kishte të bënte me in0kulimin.

“Ne jemi të vetëdijshëm për rastin”, tha zëdhënësi, duke shtuar se çështja iu referua rregullatorit zviceran të ilaçeve Svismedic.

Kantoni nuk dha detaje nga koha që kur personi mori vaksίnën dhe deri sa ndërr0i jetë.

Lucerni ka qenë vendi i vaksίnimeve të para në Zvicër që nga java e kaluar, me vaksίnat nga Pfizer dhe partneri i saj gjerman Biontek, vaksίnën e kanë marrë kryesisht të moshuarit.

“Svismedik” nuk ishte në dispozicion për komente dhe Pfizer nuk iu përgjigj postave elektronike dhe thirrjeve.

Vaksίna Pfizer dhe Biontek është e vetmja vaksίnë e aprovuar deri më tani në Zvicër.