E madhja Parashqevi Simaku nuk del më në skenë/ E рengon kjo ѕë mundje e maIIkuar që e mun don prej vitesh-Ѕоt ka ditëIindjen le t’i urojmë ЅНËRlM të ѕhрejtë

Parashqevi Simaku ishte nje nga ikonat e medha te muzikes Shqiptare. Ajo ishte mjaft e talentuar dhe publiku e pelqente shume ne ate kohe.

Por pas largimit në SHBA, flitet se jeta e saj është vë shtirësuar vitet e fundit.

Dhe shteti shqiptar nuk është interesuar ku rrë për shendetin e një prej simboleve të artit, në një kohë kur kultura dhe muzika po rr ënohet gjithnjë e më shumë nga pseudoartistët e momentit.

Është raportuar pak vite më parë se ajo v uan nga paraliza faciale, që i ka prekur gojën.

Per kete arsye ajo nuk përformon më në skena me këngët e saj.

Një këngëtare e përmasave si Parashqevi Simaku i mungon shume skenës shqiptare. Pas largimit në SHBA, në fillim të viteve 90, ajo u rikthyene Shqiperi shumë rrallë.

Nuk dihet prej vitesh më asgjë për një nga këngëtaret ikonë të vendit tonë.

Edhe këtij muaji, që numëron ditët e fundit, ajo i këndoi një nga këngët simbol të rinisë së atëhershme, këngë që këndohet me nostalgji edhe sot.