Ѕhtëрi të rrënuara dhe qуtetarë të tme rruar që vërshojnë në rrugët e Реtrinjas, çfarë shkaktoi tërmeti 6.3 ballë në Kroaci(Video)

Paraditen e sotme një tërmet i fuqishëm ndodhi në Kroaci në afërsi të kryeqytetit Zagreb. Kohëzgjatja e shkurtër e tërmetit bëri që të mos shkaktoheshin dëme kol osale si njerëzore ashtu edhe materiale.

Tërmeti kishte një madhësi prej 6.3 të shkallës Rihter dhe ndodhi në orën 11:20 me orën lokale.

Fuqia e tërmetit i tejkaloi kufijtë e Kroacisë duke u ndierë dhe në Itali, Hungari dhe Slloveni.

Menjëherë pas tërmetit, njerëzit në Zagreb vërshuan në rrugë.

“Kam dëgjuar që kopshti gjithashtu u shemb, nuk kishte fëmijë në kopsht, ne nuk e dimë nëse kemi ndonjë të vd ekur “, thotë një person tjetër që ndjeu tërmetin.