Teksa ρο bën ‘namin’ e madh në mbarë botën, ky është ѕhteti që ро vë nën kontroΙΙ koroηaνirυѕin

Vala e dytë e CO VID ka mbërritur thuajse në të gjitha shtetet, ku shifrat e infektimeve po shënojnë rekorde të reja ditë pas dite.

Por e njëjta gjë nuk ndodh në Finlandë, pasi ky shtet e ka vënën nën kontroll kor onav irusin me anë të distancimit social.

Dendësia e ulët e popullsisë dhe pëlqimi që kanë finlandezët për vetminë kanë ndikuar shumë në uljen e shifarve të inf ektimeve.

“Ne gjithësesi jemi të distancuar. Nëse ka karrige bosh në autobus, ne zgjedhim ato ku nuk ka persona pranë. Distancimin social e kemi të natyrshëm, kështu jemi rritur. Jemi të mësuar me vetminë dhe na pëlqen të shëtisim në pyje apo të notojmë nëpër liqene. Finlandezët qëndrojnë larg zonave të populluara”, thotë Mika Salminen, drejtor i Autoritetit Shëndetësor THL.

Që nga fillimi i pan demisë në Finlandë janë inf ektuar 19.419 persona, nga të cilët 371 kanë hum bur jetën, ndërsa në 24 orët e fundit janë regjistruar 104 infe ktime dhe 2 vik tima