E gjithë bota sytë tek Ukraina/ Shteti fqinj me Shqipërinë ngre aIa rmin, e paimagjin ueshme çfarë ka ndodhur mëngjesin e sotëm

E gjithë bota duke se ka mba jtur frymën nga bomb ardimet ruse në Ukrainë. Mirëpo ndërkohë në një pol tjetër të Europës po paralajmërohet një ko nflikt tjetër.

Mediat greke raportojnë për shkelje të reja të ndo dhur mëngjesin e kësaj të mërkure nga Turqia.

Raportohet se disa avionë l uftarakë turk, kanë sh kelur hapësirën ajrore të Greqisë duke fluturuar mbi disa ishuj që po sedon në detin Egje.

Konkretisht, dy avionë F-16 turk kanë flu turuar në orën 08:35 mbi Farmakonisi, në orën 08:36 mbi Lipsi dhe në orën 08:37 mbi Arki. Të gjitha flu turimet u kryen në një lartësi jo shumë të madhe.

I njëjti çift avionësh turk F-16, në orën 08:52, fluturoi mbi ishullin Panagia dhe mbi Oinousses në la rtësinë 27,000 këmbë.

Auto ritetet greke kanë shprehur vazhdimisht shqetësimin e tyre për provokimet dhe shkeljet e përsëritura që vijnë nga pala turke.