Аi i mban ѕуtë nga dera / 91-vjeçari do ta thуејë zemrën, ai do të kаlojë рushimet vetëm 3 vajza nuk e marrin atë, gruaja e tij ndë rroi jetë vitin e kaluar

Këto festa shumë të moshuar do i kalojnë të vetëm. I tillë është edhe rasti i një ish-pastori gjerman. 91-vjeçari ulet i vetëm dhe pret pas derës së azilit ku ndodhet në Berlin.

Mes gjithë këtij trishimi ai jep edhe një mesazh
Përsa kohe keni veten tuaj, ju nuk do të jeni vetëm. Festoni që po jetoni.”
Ish-pastori jeton në një shtëpi të të moshuarve të drejtuar nga Fondacioni Stephanus në Berlin-Weißensee. Shumë njerëz janë si ai. Nga frika e infektimit nga Co vid-19, shumë qëndrojnë në shtëpi gjatë pushimeve.

Ndoshta vetëm disa do të merren nga të afërmit e tyre gjatë pushimeve të këtij viti. rës. I moshuari gjithmonë festonte me gruan e tij, me të cilën ishte i martuar për më shumë se 60 vjet. Ata jetuan së bashku në shtëpi për dhjetë vjet dhe gjithmonë vizitoheshin nga vajzat dhe nipërit e tyre gjatë pushimeve.

Njëra nga tre vajzat e tij tashmë i ka sjellë dhurata. Gruaja e tij e dashur ndërroi jetë vitin e kaluar. Ai është i vetëm tani dhe ka fuqi që qesh edhe pse vajza nuk do ta marrin të festojë me to.

Burimi: Bild/ Marrë nga Revista Ora.