Ja përse nuk duhet të flini një shtrat me burrin apo gruan tuaj

-

Mosfjetja në një shtrat me partnerin ose partnerën nuk janë një shenjë e grindjeve martesore. Ato janë çelësi për një shëndet më të mirë dhe një marrëdhënie më të lumtur.

Të paktën kështu po sugjeron një studim, i cili tregoi se një në gjashtë çifte është i destinuar për të fjetur larg njëri tjetrit. Kjo pasi që jo sepse ata nuk mund të qëndrojnë njëri-tjetrin, por sepse ata duan të bëjnë gjumë.

Gërhitja ose thjesht fakti zvarritja në shtrat kur personi tjetër është në gjumë, mund të çojë qiften në “divorc gjumi”.

Një analizë e vitit 2016 e studimeve të mëparshme nga Universiteti Mjekësor Paracelsus, në Gjermani, tregoi se problemet e gjumit dhe problemet e marrëdhënieve kanë tendencë të ndodhin njëkohësisht.

“Gjumi i dobët ndikon në performancën tuaj, marrëdhëniet, rrit rrezikun tuaj nga aksidentet dhe, në afat të gjatë, shoqërohet me një rritje të peshës, diabetit të tipit 2 dhe depresionit”, shton dr. Stanley.