Angela Merkel la një thirrje për të gjithë ju në Gjermani, ja cfarë do të ndodhë !!!

Angela Merkel la një thirrje për të gjithë ju në Gjermani, ja cfarë do të ndodhë

Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, të shtunën u bëri thirrje gjermanëve që t’i shmangin vizitat familjare për Festat e fundvitit dhe t’i shf rytëzojnë video-thirrjet për t’i shkëmbyer urimet, njësoj siç veprojnë u shtarët që ndodhen jashtë vendit.

Gjermania është duke u përballur me shtim të rasteve dhe vi ktimave të koronavirusit. Vlerësimi pozitiv për Merkelin për mbajtjen nën kontroll të valës së parë është shndërruar në kri tika ndaj saj për atë që po cilësohet si dështim në valën e dytë. “Gratë dhe burrat që ndodhen larg shtëpisë për të na ofruar siguri e dinë çfarë do të thotë të keshë kontakt të kufizuar me njerëzit e dashur”, tha kancelarja gjermane gjatë fjalimit të saj javor.

“Ata e dinë çka do të thotë që të keshë mundësi të flasësh vetëm përmes programit Sk ype për një periudhë të gjatë kohore e të mos jeshë së bashku (me të tjerët). Ajo që na pret shumë prej nesh është e zakonshme për njerëzit në mi sionet jashtë vendit “, shtoi ajo.

Politikanja e popullarizuar ka bërë thirrje emocionale para festave të fundvitit që njerëzit t’i shmangin udhëtimet e panevojshme dhe t’i pakësojnë kontaktet sociale sa më shumë pasi ek spertët shëndetësorë paralajmëruan rritje të numrit të infektimeve gjatë festave.

Vetëm të shtunën, Gjermania regjistroi mbi 31.000 raste të reja me C0vid-19 dhe 702 viktima. Këto shfira janë dyfish më të larta në krahasim me numrat e regjistruar vetëm katër ditë më parë. Pritet që më 27 dhjetor Gjermania ta fillojë vaksinimin e popullsisë me vaksinën e kompanive “Pfizer” dhe “BioNTech”, e cila tashmë është mi ratuar për përdorim në Shtetet e Bashkuara, Britani, Kanada, Meksikë dhe Zvicër.