Angela Merkel flet për Соvid-19 pas izolimit të vendit: Shifrat kanë filluar të stab ilizohen

Sipas mediave gjermane ajo ka thënë se kurba e infektimeve po ulet edhe pse me ritme të vogla

GJERMANI-Kancelarja gjermane, Angela Merkel gjatë një mbledhje me Kryeministrat e vendit sot në orën 14:00 është shprehur se shifrat kanë filluar që të stabilizohen. Sipas mediave gjermane ajo ka thënë se kurba e infektimeve po ulet edhe pse me ritme të vogla.

“Shifrat kanë filluar të stabilizohet. Me ritme të vogëla por po stabilizohen,” ka thënë Merkel.

Merkel gjithashtu ka shprehur mendimin për të ndalim më të rreptë të popullatës në mënyrë që situata e Co vid-19 të përmirësohet sa më shumë. Por masa më të rrepta të Co vid-19 në Gjermani janë kundërshtuar nga udhëheqësit e vendit pasi do të kishte shumë pa kënaqsi në popull.

Në 2 nëntor Gjermania u fut në një izolim 1 mujor të vendit ku u mby llën të gjitha restorantet, lokalet, pishinat, sportet jo elitare dhe lojërat