Çfarë do të thotë për shëndetin tuaj ngjyra e gjαkυt të ρerίοdave?

Një udhëzues që do iu ndihmoj të kuptoni problemin dhe si ta trajtoni.

Kur është “ajo” kohë e muajit, askush nuk surprizohemi kur shohim njolla të gja kut në të brendshmet tona, shkruan “TeenVogue”.Por nganjëherë, ne mund të dallojmë një nuancë më ndryshe se zakonisht, dhe këto gjëra nuk duhet të tejkalohen. Kjo mesa duket, tregon shumë rreth shëndetit tuaj prandaj është mirë që t’i kushtoni vëmendje pak më shumë. Çdo nuancë tjetër pos të kuqes, tregon diçka për shëndetin tuaj. Por lajmi i mirë është se ka mënyra për të trajtuar secilën nga këto nuanca, dhe më poshtë kemi mbledhur mënyrat se si.

E kuqe e ndezur
Gja ku i peri0dave nuk ka normalisht ngjyrën e njëjtë me gja kun qe na del na rast se gërvishtemi pak, pra ngjyra e kuqe e ndezur do të thotë se jeni shumë të shëndetshme dhe vazhdoni të bëni çfarëdo që po bëni!

E kuqe e mbyllur
Mos u alarmoni, sidomos nëse është gjëja e parë që sheh në mëngjes. Kjo thjeshtë do të thotë që gjaku është tharë gjatë natës. Por gjithashtu tregon se periodat i keni në përfundim. Vetëm duhet të ndërroni tamponin ose pecetën.

E zezë ose kafe e mbylltëShumica e femrave e fillojnë ci klin e tyre me peri0da me këtë ngjyrë, dhe është gjaku që ka mbetur në uterusin tuaj gjatë muajit. Në këtë rast duhet të konsumoni më shumë vitaminë B.

Rozë e hapur
Të gjithë personat që ushtrojnë gjithë kohën, kanë humbur shumë peshë kohët e fundit, kanë filluar një dietë të re, do të thotë se niveli i estrogjenit në trupin tuaj është shumë i ulët. Në këtë rast duhet të hani më shumë proteina.

Vjollcë e mbyllur
Nëse gjaku juaj ka ngjyrë të mbyllur dhe është në formë të copave, atëherë mund të keni shumë estrogjen në sistemin tuaj. Kjo rregullohet duke konsumuar fibra më shumë.

Ngjyrë portokalli
Kjo do të thotë se keni infeksione va gjiηale. Zakonisht janë të shoqëruara nga një aromë e pazakontë. Për këtë, ju duhet të konsultoheni me mjekun.