“E doηim jetën!/ ΒΙerta Joѕifi flet për herë të parë: Ja pse mamaja dhe motra νd iqën për tu ringj allur

Pas më shumë se 4 muajsh pas ngjarjes së rëndë që sh.okoi mbarë opinionin publik, Blerta Josifi, rrëfeu në “Shqipëria Live” në Top Channel tr.agjedinë e madhe, ku h.umbën jetën nëna dhe motra e saj, Zhaneta dhe Anisa.

Blerta tregoi çaste nga e kaluara e saj në Përmet, si dhe atë se çfarë bën tani, pasi h.umbi nënën dhe motrën.

Pse nga intervista për “Shqipëria Live”

Blerta si është dita jote tani?

Blerta: Dita është normale, dal, jam me të afërmit e mi, po kërkoj për një punë

Po periudha e spitalit?

U gjenda mes njerëzish që u kujdesen mirë për mua, ndenja rreth një muaj në spital, tani vazhdoj akoma me kurim.
Dita ime tani, bëj punë shtëpie, rri me të afërmit, po mësoj anglishten.

Çfarë kujton nga e kaluara?

Ne kemi qenë vajza të gëzuara, e donim jetën, çfarë ndodhi më pas ishte fa.tke.qësi. Me kishën u lidhëm 13-14 vjeç, kemi pasur përkushtim të madh, e kishim marrë seriozisht, nuk shkonim sa për të kaluar kohë. Pastori i kishës ungjëllore në Parmet dhe të tjerë si dhe shoqja ime e ngushtë ishim një grup i mirë.

Kur erdhët në Tiranë?

Isha 18 vjec, kur hum bëm babin, këtu nuk na pëlqeu, Tirana kishte shumë zhurmë, edhe këtu shkuam në kishë ungjëllore. Unë tani bëj 20 vjet si besimtare që në vitin 2001. Ne u iz.oluam se do donim të ndiqnim besimin për pak kohë.

Kujtojmë se më datë 2 korrik, në një banesë në zonën e Kombinatit u gjetën të paj.eta nënë e bijë, Anisa dhe Zhaneta Josifi, ndërsa e mbij.etuara e vetme ishte vajza tjetër Blerta Josifi.

Vik timat kishin hu mbur jetën pas ditëve të tëra pa u ushqyer, me arsyen për t’u ring jallur. Anisa kishte 15 muaj që kishte ndërruar jetë, ndërsa për trupin e saj ishin kujdesur që të mos dekom pozohej motra dhe nëna, duke e lyer me vaj dhe me vendosjen e një ventilatori që largonte erën e rëndë.

Ndërsa Zhaneta Josifi kishte ndërruar jetë nga mosushqyerja vetëm 2 ditë para se të zbulohej tr.agjedia.