“Vdιqa gјatë ηdërhуrjes ηë gјoks në Turqi, ροr e zbυloνa më νοηë…”

Një grua britanike thotë se vd iq gjatë ndërh yrjes në gjoks në Turqi, por e zbuloi vetëm disa javë më vonë.

47-vjeçarja Lisa MacDonald kishte dhi mbje të forta dhe shenja djegieje në kraharor pas ndërh yrjes. Kur u kthye në shtëpi, asaj iu shfaq inf eksion dhe pësoi sepsis. U dërgua me urgjencë në spital, aty ku mjekët zbuluan se në fakt në Turqi ajo ishte risjellë në jetë.

“Mjekët zbu luan se brinjët i kisha plot fraktura. Ata thanë se ishte shenjë e CPR (Reanimimi Kardio-Pulmonar). E kam të vës htirë të besoj se kam vd ekur dhe askush nuk më tha”, tregon Lisa për The Sun.

Së bashku me motrën e saj Sacha, 41-vjeçe, ato donin të bënin ndërhyrje në gj oks dhe klinikën në Turqi e gjetën në Instagram. Atyre ju premtuan rezultate të “mrekullueshme” me pak para.

Megjithatë kur shkuan atje, Lisa thotë se klinika nuk ishte asgjë nga çfarë shfaqej në rrjetet sociale. Pas operac ionit Lisa thotë se kishin shumë dhimbje, por u la në një dhomë të vogël pa qetësues, apo kon sulta mjekësore.

Motrat u larguan nga klinika 6 ditë pak operacionit. 3 javë më vonë, 47-vjeçarja ra pa ndjenja në shtëpi dhe u dërgua me urgjencë në spital. Mjekët i thashë se vua nte nga sepsis dhe kishte vetëm 12 orë jetë, nëse nuk hiqte implantet në gj oks. Më vonë ajo zbu loi se ky lloj implanti ishte i ndaluar në Britani dhe Europë.

The Sun shkruan se një investigim i Channel 4, i real izuar së fundmi, zbuloi se shumë klinika kir urgj ikale të lira në Turqi veprojnë si ‘agjenci’ për kiru rgë pa ekspe riencë dhe të pakua lifikuar./tvklan.al