Valon Syla: Ро vin Аnalfabetat e Gabelat e Gurbetit рër ta ѕhрërnda Viruѕin, nuk kuрtojn…Video

Analisti politik dhe gazetari, Valon Syla, ka kritikuar sërish shqiptarët të cilët jetojnë në diasporë, duke thënë se Amerika ka intervenuar t’i shpëtojë dhe t’i çlirojë shqiptarët që jetojnë në Kosovë, jo ata që jetojnë sigurt në diasporë.

Ai ka thënë se nëse në Kosovë nuk do jetonin shqiptarët, diaspora nuk do vinte kurrë si turist, pasi sipas tij ata kanë ikur nga ky vend.

Në një debat në rubikon ku debatohej tema për diasporën, gazetari Valon Syla e quajti diasporen primitive dhe janë pasardhësit e analfabetave.

Sipas gazetarit Valon Syla diaspora ka ende të menduarit e viteve 90.

Ai po ashtu ka kritikuar ardhjen e mërgimtarve në vendlindje tani.