Ky burrë misionar ka zbuluar arsyen pse fëmijët jetimë nuk qajnë, përgjigja të copëton shpirtin

-Lexo:

I keni parasysh ato zgjimet e shpeshta gjatë natës për të shkuar pranë fëmijës që q an? Sa herë na ka ndodhur të qëndrojmë zgjuar për shumë net me rradhë si pa so jë e kolikave? Po si pa s ojë e dh im bje ve të veshit? Duket se arsyet që një fëmijë qan, sidomos nëse është i porsalindur janë të shumta. E megjithatë, “Dayna Mager” është pë ball ur me një realitet krejt ndryshe ndërsa ajo ka qënë në një konferencë. Gjithcka që ajo shkruan në lidhje me atë që ka ndodhur është:

“Për mua dhe Matt ishte hera e parë që e linim vajzën tonë Luella vetëm për të shkuar në një konferencë pune. E ndërsa ishim në atë sallë të madhe, një misionar ndau me ne një eksperiencë shumë të tri s htë. Gjithcka kishte ndodhur ndërsa ai ishte në një mision në Ugandë ashtu sic kishte qënë edhe dhjetra herë të tjera. Por kësaj rradhe ishte ndryshe, tani i duhej të ecte midis një dhome të mbushur me rreth 100 shtretër brenda secilit ndodhej një bebe e br ak tis ur nga prindërit. Ishte pikërisht në një je timo re! Ajo që e cudiste më shumë ishte fakti që edhe pse ishin rrth 100 të porsalindur zhurma e vetme që dëgjonin veshët e tij ishte qetësia.

Brenda tij lindi pyetja “si ka mundësi”? Ishte e dh i mbsh me të dëgjonte një përgjigje të tillë “ Pasi i sollën këta fëmijë ata qa në për disa orë dhe më pas ata ndaluan së qari, ndaluan pasi e kuptuan se edhe pse kishin shumë kohë që e bënin askush nuk erdhi për t’i qetësuar! Askush nuk erdhi as për 10 minuta, as për 4 orë dhe ndoshta nuk do të vijë kurrë”! Në atë auditor m’u th ye zemra, mu th ye zemra dhe i premtova vetes se do të shkoja pranë vajzës time në cdo moment që ajo do të ishte duke qarë, edhe nëse do të ishte ora 02:00 e mëngjesit, edhe nëse do të qante si p asoj ë e një zhg ënji mi kur të ishte në moshë të madhe, do të isha gjithmonë për të në cdo moment”!