Dimri zgjat deri në maj, ky është qyteti më i ftohtë në botë, do habiteni nga temperaturat

I vendosur në jug të Rrethit Arktik, në Lindjen e Largët të Rusisë, Yakutsk është i njohur për klimën e ashpër.

Yakutsk ka temperaturat më të ftohta të dimrit krahasuar me çdo qytet të madh, me një temperaturë mesatare mujore në janar -38.6 gradë Celcius.

Gratë sfidojnë temperaturat e ngrirjes për të bërë selfie në Sheshin Lenin.

Një grua shet peshk në tezgën e saj në tregun qendror.

Pellgu i lumit Yana, në veri-lindje të Yakutsk, mban rekordin për temperaturën më të ulët në planet, jashtë Antarktidës.

Dimri në Yakutsk është jashtëzakonisht i ftohtë dhe i gjatë dhe vera e shkurtër dhe e ngrohtë.

Diferencat sezonale të temperaturave të regjistruara në rajon janë më të theksuarat në botë.

Temperatura më e ulët e regjistruar në Yakutsk ishte -64.4 gradë Celcius, në shkurt 1891