Rikthim për feѕta, radhë kilometrike në kufirin ѕеrbo-kroat

Rradhë të gjatë makinash, që arrijnë deri në katër kilometra, po shihen orët e fundit në kufirin mes Serbisë dhe Kroacisë, saktësisht në pikën kufitare të Bajkovo.

Pika kufitare në fjalë frekuentohet shumë nga emigrantët kosovarë të cilët e përdorin si tranzit për të hyrë në Kosovë.

Shifrat e larta të lëvizjeve lidhen me festat e fundvitit, për të cilat një pjesë e tyre ka marrë parasysh edhe rrezikun e Cov id-19.

Shumica e shqiptarëve të Kosovës, që vijnë nga vendet perëndimore, përdorin Kroacinë dhe Serbinë si vende tranzite për të hyrë në Kosovë.