Enjtje dhe mpirjee të gjymtyrëve, Sidomos tek mosha 40 vjec e sipër? Këto she.nja tregojnë se…

Ja cilat janë shenjatËnjtje e gjymtyrëve:Ënjtja e këmbëve mund të jetë për shkak të uljes ose qëndrimit në këmbë në të njëjtin pozicion, për periudha të gjata kohore, ose nga konsumi i lartë i kripës, ke qushqyerja, mbipesha, plakja, një jetë jo aktive.

Megjithatë, në qoftë se ju vuani nga ënjtja në këmbët tuaja prej një kohe të gjatë , kjo mund të jetë për shkak të qarkullimit të dobët të gja kut. Për shkak të mungesës së rrjedhjes së gja kut, vesh.kat bëhen të paafta për të kryer procesin e mbajtjes fluide në enët e gja./ kut.