Zvicra prej nesër heq nga lista e karantinës Maqedoninë (LISTA)

Lexo të plotë:

Protestat midis Portugezëve në Zvicër ishin të mëdha javën e kaluar: Zyra Federale e Shëndetit Publik e vendosi Portugalinë në listën e karantinës më 14 dhjetor – një udhëtim -kthimi gjatë pushimeve në vendin e lindjes për të festuar pushimet me familjen ishte në diskutim.

Por tani ka shpresë: lista e karantinës duhet të rregullohet përsëri nesër, e Premte. BLICK nga një burim i mirëinformuar: Disa vende po fluturojnë përsëri nga lista!

Shtetet federale austriake po largohen

Propozimet e reja aktualisht po qarkullojnë në një konsultë zyre. Sipas propozimit, vendet e mëposhtme do të hiqen nga lista e rrezikut: Jordania, Maqedonia e Veriut, Polonia, Portugalia dhe Hungaria.

Por gjithashtu rajone të caktuara të vendeve fqinje zvicerane dalin përsëri nga lista: Për shembull territori francez përtej detit Polinezia Franceze, rajoni Italian Emilia-Romagna si dhe shtetet federale austriake Carinthia, Austria e Epërme, Salzburgu dhe Stiria. Kjo do të thotë që e gjithë Austria nuk është më një zonë karantine!

Sipas raporteve, lista e re do të hyjë në fuqi në 19 Dhjetor. Kjo do të thotë që ata që kthehen nga pushimet të Shtunën ose udhëtojnë në Portugali ose Poloni për pushime nuk duhet të jenë në karantinë kur të kthehen. Ky është gjithashtu një lehtësim i rëndësishëm për sistemin e kujdesit shëndetësor, pasi shumë portugezë dhe polakë po punojnë aktualisht në këtë zonë – për shembull në spitale ose në shtëpitë e të moshuarve. Blick.ch/ transmeton tetova1

Ja linku i gazetës: https://www.blick.ch/politik/update-der-quarantaeneliste-kommt-zur-herbstferienzeit-diese-sieben-laender-stehen-bald-auf-der-liste-id16251788.html