KY DJALË U REFUZUA NGA VAJZA E NJË BABAI TË PASUR: 10 VJET MË VONË, AI E TAKON ATË PËRSËRI…

Çfarë cilësish kërkoni te një partner?

Kur isha më e re, preferoja djem të pashëm dhe gazmorë.

Por, ndërkohë që koha kalonte, burrat e mençur, më të kuptueshëm dhe ata përgjegjës u bënë më tërheqës për mua.

E zhvillova këtë preferencë, sepse doja një burrë të dashur për mua dhe fëmijët e mi të ardhshëm.

Megjithatë, disa gra i japin përparësi diçkaje tjetër kur kërkojnë një partner ideal.

Ata kërkojnë burra që mund t’u japin atyre çdo gjë dhe gjithçka që duan.

Për shkak të kësaj, ato duan të dinë llogarinë bankare të një burri para se të njohin personalitetin dhe karakterin e tyre.

Fundi i tregimit është absolutisht i papritur, por do t’ju japë një mësim të vlefshëm për jetën

RREFIMI

Një djalë i varfër ra në dashuri me një vajzë të pasur.

I mbushur plot me emocione dhe me dashuri për vajzën, djali i propozoi asaj.

Por, vajza e pasur nuk e pranoi atë dhe tha:

– Paga jote mujore është e barabartë me shpenzimet e mia të përditshme.

Si prisni që unë të martohem me dikë si ju? Unë kurrë nuk mund të të dua, kështu që më harro.

Shko dhe gjej një vajzë të nivelit tënd dhe martohu me të.

Pavarësisht se u refuzua kaq keq pa asnjë arsye, djali nuk mundi ta harrojë atë aq lehtë.

Rreth 10 vjet më vonë, ata rastësisht u kryqëzuan me njëri-tjetrin në një qendër tregtare.

Ajo e njohu atë menjëherë dhe i tha:

– Përshëndetje, si jeni? Unë jam martuar me një njeri shumë të zgjuar, dhe paga e tij është 15,700 $ në muaj! A mund ta arrish ti këtë?

Ky njeri, duke dëgjuar ato fjalë të dhimbshme nga gruaja të cilën e kishte dashur dhe ishte kujdesur, mezi mbajti lotët e tij dhe nuk tha asgjë.

Pas pak çastesh burri i gruas u afrua pranë saj.

Por, para se zonja të mund të thoshte një fjalë, burri i saj menjëherë e njohu njeriun me të cilin ajo po fliste dhe i tha:

– Zotëri? Mirdita! Shoh që e paskeni takuar gruan time!

– Mirdita, zoti …?

– Zoti Carter, Zotëri!

Burri pastaj iu kthye gruas së tij dhe i tha:

– E dashur, dua që ti të takosh shefin tim. Ai zotëron projektin prej 100 milionë dollarë për të cilin jam duke punuar!

Gruaja, mbeti e habitur nga këto fjalë dhe nuk ishte në gjendje të thoshte diçka.

Ai buzëqeshi dhe tha:

– Epo, zoti Carter. Duhet të shkoj. Unë kam gjëra të rëndësishme për të bërë. Ishte e mrekullueshme të të shihja. Uroj të kaloni sa më mirë sot!

Për një minutë, çifti mbeti i hutuar duke parë atë ndërsa po largohej.

Ashtu e shokuar, gruaja e pyeti burrin e saj me mosbesim:

– Ky ishte shefi yt?

– Po, e dashur. Ai është një person shumë i përulur, por jeta e tij është një histori mjaft e trishtuar.

Thuhet se dikur ai donte një zonjushë, por ajo e refuzoi atë sepse ai ishte një djalë i varfër në atë kohë.

Për shkak të kësaj, ai ka punuar vërtet shumë. Dhe për shkak se ai është i zgjuar, ai u bë i suksesshëm.

Tani ai është një multimilioner që fiton miliona dollarë në muaj.

Por për fat të keq, zemra e tij u lëndua aq shumë sa ai nuk vazhdoi përpara dhe ka mbetur i pamartuar akoma.

Burri vazhdoi dhe tha:

– Sa me fat do të ishte ajo zonjushë nëse do të ishte martuar me atë?

Zonja kaloi në tronditje totale dhe nuk mundi as të belbëzonte.

Moralet e tregimit:

Jeta është e shkurtër.

Për më tepër, ajo është tamam si një pasqyrë: mund të shihni vetëm aq sa reflekton.

Pra, mos jini shumë arrogantë ose krenarë dhe t’i shikoni me përçmim të tjerët për shkak të situatave të tyre të tanishme.

Gjërat dhe rrethanat mund të ndryshojnë me kalimin e kohës.