“Më ѕhрëto, kam fëmijë të vegjël рër të rritur”, mjeku përl ot rrjetin me kerkеѕаt e расientëve me ko ronav irus

Profesori dhe drejtori i Klinikës së Përgjithshme të Patologjisë të “Errikos Dunan”, Antonis Dimitrakopoulos përshkruan vështirësitë, pre sionin dhe ditët më të mbingarkuara në spital për shkak të korones. Ai përshkruan ditët si mjek në klinikën e pacientëve të shtruar me Covid, ku thekson se pacientët janë në lu ftë për jetën dhe mjekët me pre sionin për t’i shp ëtuar, shkruajnë mediat greke.
“Duhet të ketë ditët më të hi’dhura. 90 pacientë mjekohen çdo ditë. Regjistrohen dhjetëra vd êkje, ndërsa vijojnë shtrimet e pacientëve në intubim. Një pasdite shtretërit ishin plot, në ICU janë mbajtur pacientët 36 orë, deri sa u gjet një shtrat në klinikë. Kemi pasur shumë pacientë, kryesisht të moshës, 45-60-vjeç, disa prej të cilëve me fëmijë të vegjël që na prekni zemrën me fjalët,- të lutem doktor shpëtomë kam fëmijë për të rritur.

Fjalë që të thy ejnë zemrën. Pra nuk kemi vetëm të moshuar në spitale, kemi pasur të rinj dhe pa faktorë të tjerë rr eziku, përveçse në disa raste që ka qenë mb ipesha”, thotë mjeku. Gjithashtu ai përshkruan edhe mangësitë në burime njerëzore me të cilët po përballen spitalet, teksa shton se ndërsa numri i të prekurve rritet, mjekët specialistë, pneumolog, infermierë me përvojë mungojnë më shumë në spitalet jashtë qendrave të mëdha.

“Ka një boshllëk mjekësh në spitalet e qyteteve të mëdha. Ne në Athinë jetojmë në një realitet tjetër. Por spitalet në qytete të vogla të Greqisë kanë nevojë për ndihme, kryesisht për specialistë dhe infermierë me përvojë”, shprehet ai.