Gjermania pritet të mbуllë disa dyqane nga 16 dhjetori deri më 10 janar

Gjermania po planifikon të mby llë shumicën e dyqaneve nga e mërkura, duke ashpërsuar kështu kufizimet e bllokimit për të zbutur rritjen e infeksioneve të kor onavi rusit. Sipas një dokumenti të cituar nga Reuters shumica e dyqaneve do të urdhërohet të mbyllet nga 16 dhjetori deri më 10 janar, ndërsa do të mbyllen edhe shkollat ​​dhe qendrat e kujdesit ditor

Vendimi do të jetë një goditje e hidhur për shitësit me pakicë të vendit, vetëm nëntë ditë para Krishtlindjeve, në kohën më fitimprurëse të vitit.

Sipas draftit, për pushimet e Krishtlindjeve, nga 24 deri më 26 dhjetor, lejohen vetëm takime deri në 5 të rritur maksimumi fëmijë të moshës deri në 14 vjeç, por jo më shumë se dy familje.

Udhëheqësit shtetërorë dhe federalë do të takohen sot për të vendosur zyrtarisht se çfarë veprimi do të ndërmarrin.

Gjermania ka qenë nën një bllokim të pjesshëm për gjashtë javët e fundit, me bare, restorante të mb yllura. Por masat aktuale nuk kanë arritur të frenojnë mjaftueshëm shkallën në rritje të infek sionit në vend.

Të dielën, Instituti i Gjermanisë Robert Koch për Sëmundjet Infektive raportoi 20,200 infek sione të reja dhe 321 viktima. Numri është më pak se rekordi i së premtes me 29,875 raste. Kapaciteti i njësisë së kujdesit int ensiv të vendit është gjithashtu në një nivel kritik dhe mjekët kanë paralajmëruar se vetëm pesë deri në 10% të shtretërve të kujdesit intensiv janë në dispozicion në disa pjesë të vendit.