Ky është lengu i cili do t’iu liroj nga kapsllëku 1 herë e mirë, nuk keni pse të harxhoni

Lëngu i aloe vera është i njohur, por a është vërtet po aq i shëndetshëm sa pretendohet? Nutricionistët kanë treguar përfitimet dhe rrez. iqet e lëngut të aloe verës.

Aloe vera është plot me vitamina dhe minerale

Aloe vera përmban më shumë se 75 komponime të ndryshme që rrisin rezistencën e shëndetin, përfshirë vitaminat antioksiduese A, C dhe E; vitaminë B12; dhe minerale të tilla si zinku, bakri, seleni, kaliumi dhe kalciumi, sipas hulumtimeve në numrin e Molekulave në Mars 2020.

Këto janë disa nga arsyet që Erika Laurion, një dietologe në Hudson, Nju Jork, mendon për lëngun e aloe vera si një kurë për të gjitha.

Aloe vera është një forcues i sistemit imunitar

Lëngu i aloe vera është një stimulues i sistemit imunitar për shkak të një subst ance të quajtur acemannan, thotë Laurion. “Ai gjithashtu ka veti anti-vi rale. Mund të qetësojë kollën dhe të ndihmojë me astmën ”. Aloe vera është anti-inflamator dhe përmban acid salicilik për dhimbje dhe lehtësim të inflamacionit, thotë ajo.

Aloe vera mund të zbusë problemet e dhimbjes së barkut

Lëngu i aloe vera ndihmon në balancimin e bakt. ereve të mira dhe të këq ija në zorrë, të cilat mund të lehtësojnë disa probleme, duke përfshirë kapsllëkun. Aloe latex përdoret si një laksativ për të trajtuar kapsllëkun.

Latex përmban antrakinone të tilla si aloin që ju ndihmojnë të shkoni në banjë, sipas Institutit Kombëtar të Shkencave të Shëndetit Mjedisor. Se sa është ky laksativ i fuqishëm në lëng aloe vera është e paqartë.

Ju nuk keni nevojë për lëng aloe vera për hidratimin

Shumë “fansa” të lëngut aloe vera pretendojnë se është më hidratues sesa uji, por nuk është e vërtetë, paralajmëron Monica Reinagel, një dietologe në Baltimore dhe autore e disa librave, duke përfshirë sekretet e të ngrënit për një dietë të shëndetshme.

“Lëngu i aloe vera nuk do t’ju hidratojë më shpejt sesa uji i rregullt, dhe megjithëse aloe vera përmban disa vitamina dhe antioksidantë, nuk është një lëndë thelbësore ushqyese.