Ѕhërthen me lot Milaim Zeka dhe rrëqeth: Nëna dhe babai im janë uѕhqуer 10 ditë me ujë ѕhiu vetëm t’u ѕhpëtonin serbëve ikën ditën e Bajramit

Ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës Milaim Zeka ka shpër thyër në lot teksa ka treguar një histori të trishtë që iu ka ndodhu prindërve të tij gjatë l u ft ës.

Zeka ka zbulua se prindërit e tij për 10 duke kanë pirë vetëm ujë shiu, pasi po fshiheshin në mal për të mos u v r arë nga serbët.

“Kur është d j egë Sofalia, ditën e Bajramit më 28 mars të vitit 1999, atë ditë e kanë zbardhë komplet Sofalinë dhe kanë shku për Mramor. Së bashku me këtë kolonë që kanë ikë për Mramor ka qenë edhe motra ime Halimja, me tre fëmijët, me burrin me plot njerëz. Nana dhe baba kanë ngel në mal dhe janë ushqyer prej 28 marsit deri më datën 8 prill, 10 ditë janë ushqy vetëm me ujë të shiut, duke e kullu ujin e shiut në shami të nanës

Duke e parë tha baba që dojnë me na hanger sorrat, se silleshin tha sorrat mbi trupat tonë, se na kishin mbetë vetëm eshtrat, janë kthy në shtëpi në Sofali te disa njerëz që i kanë mbajtë, ata janë në Australi tash dhe i falënderoj të gjithë.