Shenjat që tregojnë se keni pranë një person të rremë

Në listën më poshtë, ne mësojmë pesë shenja për të njohur ujqërit e maskuar nën rrobat e deleve. Shikoni dhe mësoni se si të mbroni veten nga negativiteti i tyre!

Gënjeshtra të vazhdueshme dhe shtrembërim të fakteve
Gënjeshtrat e vazhdueshme dhe faktet e shtrembëruara janë një nga mashtrimet më të zakonshme të këtyre njerëzve. Ata sajojnë gjëra dhe na manipulojnë për të besuar se ato janë të vërteta, kështu që gradualisht janë në gjendje të dominojnë jetën tonë dhe të diktojnë se si duhet të veprojmë. Jini të vetëdijshëm për këtë sjellje.

Tregon epërsi përmes komenteve
Mashtruesit do të shfrytëzojnë çdo mundësi për të bërë komente pasive-agresive në lidhje me pamjen, mendimet, sjelljen ose aftësitë e viktimave të tyre. Ata shpesh flasin për pamjen e tyre, sjelljen, madje edhe gabimet e së kaluarës. Qëllimi i tyre është ta bëjnë personin tjetër të ndihet inferior, në mënyrë që të mund t’i dominojë me lehtësi.

Poshtërimi i maskuar si humor
Tjetër gjë është humori që të bën të qeshësh dhe tjetër gjë është ajo që poshtëron dhe lëndon personin tjetër. Kjo është pikërisht ajo që bëjnë mashtruesit, ata na lënë pas dore, në momentet kur ne jemi të lumtur dhe krenarë për veten tonë dhe na poshtërojnë, veçanërisht në prani të njerëzve të tjerë, duke i maskuar qëndrimet e tyre si “humor”. Kjo është një strategji pasive-agresive e presionit psikologjik dhe frikësimit të viktimës.

Thashetheme prapa shpinës tuaj
Thashethemet janë sjellje negative e këtyre njerëzve që synojnë të minojnë reputacionin tonë për ata që na rrethojnë. Ata krijojnë thashetheme të rreme për ne dhe manipulojnë mendimet e të tjerëve në mënyrën që ata që duan. Qëllimi i tyre është të na dominojnë dhe të na lënë pa ndihmë kundër të këqijave.

Krahasime të vazhdueshme me njerëzit e tjerë
Ujqërit e maskuar vazhdimisht na bëjnë të besojmë se jemi inferiorë ndaj të gjithëve përreth nesh dhe se nuk meritojmë respekt dhe barazi. Ata duan të dëmtojnë besimin tonë, në mënyrë që ta kenë më të lehtë të kontrollojnë mendimet dhe qëndrimet tona.

Më keq akoma, ata shpesh maskojnë kritikat e tyre në formën e “këshillave” në mënyrë që ne t’i pranojmë më lehtë ato që ata thonë. Këto janë disa nga shenjat që ju lejojnë të njihni mashtruesit përreth jush. Nëse i keni identifikuar këto karakteristika tek dikush që njihni, largohuni sa më shpejt që të jetë e mundur, për të mirën tuaj!

Burimi / https://italiafeed.com/