КаnceΙаrja Меrkel jep Laјmin e Рарritur, Ja çfarë Рritet të ndodhë gjatë Мuajve të Parë të 2021

Kancelarja gjermane Angela Merkel, ka deklaruar sot se autoritetet e këtij vendi nuk do të jenë në gjendje të sigurojnë mjaftueshëm vak sina në tremujorin e parë të vitit 2021, me qëllim që të ketë një kthesë të madhe në luftën kundër pan demisë së coro navi rusit, shkruan Reuters.

Ajo tha para Bundestagut gjerman se do të ishte e mundur të frenohen vd ekjet, duke shtuar se do të ndërmarrin të gjitha masat që të mbajnë të hapura shkollat dhe kopshtet e fëmijëve, transmeton Telegrafi.

Merkel pajtohet me rekomandimet që të mbyllen dyqanet në periudhën e Krishtlindjeve – e deri më 10 janar, duke kundërshtuar kategorikisht hapjen e hoteleve për të parandaluar udhëtimin e familjeve që dëshirojnë të vizitojnë familjarët e tyre në kohë të festave të fundvitit.

Merkel ka thënë se përvoja e deritanishme ka treguar se vala e dytë e pan demisë “është shumë me fuqishme sesa e para”, duke shtuar se ka shumë njerëz të inf ektuar në Gjermani. /Telegrafi/