Мјеku i nјohur ѕhqiрtar: Në рranverë ѕituata do të рërmirëѕоhet, në verë ikën соνίdi

I ftuar në Arena nga Dritan Hila në RTV Ora, mjeku Genc Sulçebe u shpreh se nëse vaks ina nis shpërndarjen në janar, në pranverë situata do të përmirësohet ndërsa në verë do të shpëtojmë nga Co vid.

Sulçebe: Vak sina shpresë e madhe. Vaks ina e Oхfordit, 70% efektive, por rezultat i këna qshëm pasi bëhet në 1 dozë e gjysmë.

Nëse aprovohet në fund të dhjetorit, në janar nis shpërndarja. Nga kjo va ksinë përfiton edhe Shqipëria. Shpresoj të filloj sa më shpejt.

Vak sina e Рfizer dhe Moderna po aplikohet në vendet e zhvilluara, amerikanët të pakë naqur nga Pfizer. Ka probleme në shpërndarje sepse do ruajtje në -70 gradë.

Është 5-fishi i kostos së Oхfordit. Nëse vaks ina nis shpërndarjen në janar, në pranverë situata do të përmirësohet ndërsa në verë do të shpëtojmë nga Co vid.