Shume gra e bëjnë këtë dhe thonë “jo”. Ky gjest mund të sjellë pasòja fa tale per shendetin

Një nga këshillat më të vlefshme të të parëve tanë ka qenë higjiena dhe jo më kot kur kemi qenë të gjithë të vegjël, mamatë tona kujdeseshin shumë për këtë pjesë duke na i ndërruar të brendshmet sa më shpesh.

Një nga mjekët më të mirë në Itali, i cili kryesisht ka studiuar trupin e njeriut në lidhje me higjienën personale është shprehur:

“Nëse ju mbani xhinsit, një bluzë, një fustan, një këmishë për më shumë se 1 ose 2 ditë kjo nuk do t’ju sjellë asnjë problem”.

“Por, nëse ju do të mbani të brendshmet tuaja për më shumë se 24 orë kjo do të jetë një nga veprimet më të këqija që ju i bëni shëndetit tuaj, pasi do të pèrbálleni me shumë rrèzíqe”.

Ne në këtë artikull do t’ju tregojmë arsyet se përse është shumë e këshillueshme që ju të ndërroni mbathjet tuaja përditë dhe na besoni këtë gjë nuk duhet ta nèglizhòni aspak!

Dèmtim në zonën íntí me
Duke vlerësuar faktin se në zonën tuaj íntíme ka lagështi, prezenca e mbajtjes së më shumë se 24 orësh të të njëjtave të brendshme, mund të sjellë pásòja pasi në atë zonë mund të formohen masa báktèriale që do t’ju shkáktonin dhímbjè apo edhe ínflámacion.

Aroma të pa-dùrueshme
Zona íntíme (po flasim tek femrat) ka një vet që pastron vetveten dhe në mjedisin e saj që e rrethon kërkon të ketë sa më shumë prezencë të lartë higjiene. Në këtë mënyrë, çdo “vetë-pastrim” do të realizohen me sukses.

Por, nëse ju do të mbani të brendshmet tuaja për më shumë se 24 orë, procesi i “vetë-pastrimit” do të thíthè papastërti dhe kështu ju do të ínfèktoni zonën tuaj.

Prèkje nga masat mykòtike
Mbajtja për më shumë se 24 orë e të brendshme do të sjellë që zona íntíme të krijojë një shtresë përreth saj e cila do të përmbajë një masë mykùsí dhe do të humbasë mbrojtjen higjienike.
Në këtë mënyrë ju do të pèrbálleni me krùarje dhe me prezencë të ínfeksíoneve të ndryshme, ndaj dhe për të shmángur sa më parë këtë gjë, bëni thjesht gjestin e lehtë të ndërrimit të përditshëm të mbathjeve tuaja.

Acárim në pjesën e kòfshève dhe në zonë ínt íme
Në stinën e verës prej efektit të djersës, ndodh që juve ju shkáktohet acárím tek zona e kòfshève, ndaj dhe ju tentoni që të pastroheni sa më shumë për të evítùar këtë anòmalí.

E njëjta ju ndodh edhe në zonën íntíme pasi stina e verës ju shkakton edhe aty “poshtë” djersitje dhe kështu ju duhet sa më parë të ndërroni të brendshmet, pasi djersa e ul higjienën dhe mbajtja për më shumë se 1 ditë e të njëjtave të brendshme do të sjellë ínfèktim të zonës íntíme.

Zona ùrínare mund të pèsojè ínfèktím
Ashtu siç e përmendëm më sipër, në mbathje mbahen një “mal” me pa-pastërti të ndryshme, të cilat kur janë parë në mikroskop, i kanë lënë mjekët pa fjalë, ndaj dhe apèlí i tyre ùrgjent është t’i ndërroni sa më parë, pasi në të kundër ju duhet të pèrbálleni me ínfèksiòne ùrínare.

Shfaqja e párázítëve
Shkencërisht është e vërtetuar se në zonat e djersitura apo aty ku krijohet lagështi, krijohet masa me párázítë, ndaj dhe evítímí i kësaj anòmalíe do të ishte vetëm ndërrimi sa më i shpeshtë i të brendshmeve tuaja.