Edhe Gjermanët po Migrojnë në Zvicër – Pagat e larta dhe cilësia e jetës janë thelbësore!!!

Në Evropë, vendi që ofron më shumë mundësi për punëtorët është Zvicra. Ajo vlerësohet për sistemin e saj të arsimit me cilësi të lartë dhe përqendrimin në talent. Zvicra është një vend që tërheq profesionistë nga jashtë me një standard të lartë jetese dhe paga të larta.

Pas saj janë Danimarka, Luksemburgu, Islanda dhe Suedia në renditjen e talenteve botërore IMD. Pas tyre janë Austria, Norvegjia, Kanada, Singapori dhe Hollanda.
Për 10 vitet e fundit, vendi më i popullarizuar për gjermanët ka qenë Zvicra. Dhe ata po lëvizin në vendet që ofrojnë paga më të larta.

Dhe ndërsa hyrja për gjermanët është e lehtë se sa per vizitorët e tjerë ose punëtorët e mundshëm nga Ballkani.
Aplikimet për hyrje në Zvicër varen nga arsyeja e vizitës suaj – si turist, për punë ose studim, ose për ribashkim familjar – dhe sa do të qëndroni.

Vizë tranzit – për qytetarët e vendit tonë që kalon përmes Zvicrës për në destinacionin e tyre përfundimtar, nuk ka nevojë për vizë. Por ata duhet të kenë me vete:
-Pasaportë e vlefshme; biletë avioni për në destinacionin tjetër; dokumente ose viza të vlefshme për destinacionin tjetër.

Nuk ju lejohet të largoheni nga zona e tranzitit dhe duhet të vazhdoni udhëtimin tuaj të mëtejshëm brenda 48 orëve nga mbërritja në Zvicër. Viza turistike zvicerane për qëndrim të shkurtër (viza zvicerane e Shengenit) – qytetarë që dëshiron të vizitojë Zvicrën dhe të qëndrojë deri në tre muaj (por jo më gjatë), duhet të sigurohet që së pari të ketë një pasaportë ose dokument udhëtimi të vlefshëm.

Kjo duhet të lëshohet në 10 vitet e fundit dhe të jetë e vlefshme për të paktën tre muaj përtej skadimit të vizës Shengen. Viza turistike zvicerane për qëndrim më të shkurtër se 90 ditë / tre muaj është një vizë e qëndrimit të shkurtër Shengen, e cila lejon hyrjen në të gjithë zonën Shengen, përfshirë Zvicrën, për një periudhë 90 ditore në një periudhë prej 180 ditësh.

Viza zvicerane e Shengenit zakonisht përdoret për turizëm, biznes, pjesëmarrje në ngjarje sportive ose kulturore ose programe arsimore. Nëse dëshironi të qëndroni më gjatë se kjo, do t’ju duhet një vizë zvicerane afatgjatë për të hyrë në vend.
Shtetasit maqedonas që mbajnë një vizë për qëndrim të pakufizuar të lëshuar nga një shtet anëtar i Shengenit mund të qëndrojnë në Zvicër me atë vizë, por jo të punojnë.

Viza kombëtare afatgjatë e Zvicrës – nëse dëshironi të qëndroni në Zvicër për më shumë se 90 ditë / tre muaj, duhet të aplikoni për një vizë kombëtare (tip D) që do t’ju lëshohet nëse, për shembull, keni një punë për të ardhur, jeni regjistruar në universitet ose të keni një familje në Zvicër. Ju gjithashtu do të duhet të aplikoni për një leje qëndrimi. Duhen gjashtë deri në tetë javë për të shqyrtuar kërkesën tuaj dhe do t’ju kushtojë rreth 60 euro.

Nëse ka një shqetësim në lidhje me financat tuaja, mund t’ju kërkohet prova e sponsorizimit, e nënshkruar nga personi ose kompania që ju ka ftuar në Zvicër dhe duhet të verifikohet nga qeveria juaj lokale ose zyra kantonale e migracionit, ku kompania / personi që ju ka ftuar deklaron se do të përballojë të gjitha shpenzimet tuaja të bëra në një situatë të veçantë në shumën deri në 30,000 franga zvicerane.
Për ata që preferojnë Zvicrën si një destinacion skish, Ministri Zviceran i Shëndetësisë Alan Berset ka propozuar kufizimin e numrit të njerëzve në teleferik për Krishtlindje dhe Vitin e Ri, në tmerrin e kompanive dhe rajoneve malore që presin një numër të madh turistësh.

Kryetari i vendpushimit të famshëm të skive të Verbier, Eloi Rossier, i kupton shqetësimet e fqinjëve, por thotë se skijimi, nga i cili varet qyteti, është shumë i rëndësishëm për t’u ndaluar, veçanërisht duke pasur parasysh masat e marra tashmë për të mbrojtur njerëzit.
Deri në 45,000 njerëz priten për Krishtlindje dhe Vitin e Ri, më pak se zakonisht, pasi disa kanë anuluar mbërritjen e tyre.

“Ne nuk mund të injorojmë aspektin ekonomik, është shumë i rëndësishëm. Nuk është skijimi që është fajtor për përhapjen e virυsit, por ajo që vijon. “Ne kemi marrë masa shumë të rrepta për të ulur rreΖikun.”
Franca ka njoftuar se do të kryejë kontrolle të rastësishme kufitare për të parandaluar njerëzit që të infektohen duke udhëtuar në vendet ku vendpushimet e skive janë të hapura.

Kryeministri Jean Castex tha gjithashtu se ekzistonte mundësia e futjes së një karantine shtatë-ditore për francezët që vendosin të kalojnë pushimet e tyre në vendpushimet e skive në Zvicrën dhe Spanjën fqinje.
Gjermania dhe Italia ndajnë pozicionin e Francës, por Austria, Zvicra dhe Spanja tentojnë të hapin vendpushimet e tyre të skive. Castex beson se një marrëveshje evropiane për këtë çështje ende mund të arrihet.
Gjatë valës së parë të pandemisë së k0r0navirusit, disa vendpushime skish ishin fokusi i vërtetë i infeksi0nit, duke përshpejtuar përhapjen e sëmundjes në të gjithë Evropën.