Na tregoni grupin në të cilin ju bëni pjesë dhe ne t’iu tregojmë Çajin që duhet të pini për të pasur

Stina e dimrit është e lidhur ngushtë me konsumin e çajit. Një pije e ngrohtë dhe e shëndetshme që mund ta përgatisni në çdo moment. Por keni menduar ndonjëherë që përzgjedhja e çajit nuk duhet të kufizohet vetëm nga menuja e barit ku e porosisni apo lloji që keni në shtëpi ?

Në të vërtetë sipas mjekësisë tradicionale kineze, çaji duhet përgjedhur në varësi të grupit të gja. kut të personave që e konsumojnë. Për më tepër lexoni më poshtë:

Grupi i gja kut A: Njerëzit të cilët kanë grupin e gjakut A janë të prirur të vuajnë nga aciditeti i stomakut.

Çajrat që rekomandohen për ta janë të bazuara në xhenxhefil, xhensen, çaj jeshil dhe Mate, i cili është i njohur si një zëvendësim për kafen. Një zgjedhje ideale e çajit për ta është gjithashtu një përzierje e xhensengur dhe xhenxhefilit.

Grupi i gja kut 0: Personat që i përkasin grupit të gja kut 0 janë shumë emocionalë dhe analitikë. Janë të prirur për të vuajtur nga str esi dhe kanë vazhdimisht nivele të larta të kort izolit në organizëm.

Çajrat më të mirë për ta janë: çaj jeshil, çaji i pastër me lule jasemini, një kombinim i jaseminit, vaniljes dhe kanellës, si dhe çaji i kamomilit.

Grupi i gja kut B: Njerëzit me grupin e gja kut B zakonisht kanë aktivitet metabolik të reduktuat, si rrjedhojë rrez ikojnë të preken nga sëm undjet autoimune, shtimi në peshë, lodhja kro nike dhe gjumi i parregullt.

Ata kanë një sistem të qëndrueshëm, i cili ndihmon tretjen e ushqimit, por një mbrojtje të dobët kundër bak tereve. Ata duhet të pinë çaj me fruta pylli, çaj majdanozi, trumze dhe rozmarine.

Grupi i gja kut AB: Zgjedhja ideale e çajit për personat me grupin e gja kut AB është një përzierje e çajit jeshil dhe nenexhikut. Për meshkujt me grupin e gja kut AB është veçanërisht e rekomanduar përzierja e hithrës dhe mentes,