Disa mënyra me të cilat do të paguani më pak para për energji elektrike, kjo do t’ju kursejë më shumë se 50 euro në muaj!!!

Lexo më shumë:

Gatuaj në mesditë, laje dhe dush në mbrëmje. Një udhëzues për një faturë më të vogël të energjisë elektrike! Shpenzoni për një tarifë të lirë, kurseni dhe ngrohni me mençuri.

Çdo dimër, ata që zgjedhin të ngrohen me energji elektrike përballen me të njëjtën dilemë, si të marrin fatura më të ulëta dhe një shtëpi të ngrohtë? Ngrohja elektrike nuk është aspak e lirë, veçanërisht nëse nuk jeni të kujdesshëm kur ndizni ngrohësin, qoftë i lirë apo i shtrenjtë. Për shembull, do të jetë shumë më lirë nëse keni një makinë larëse, pjatalarëse, furrë mbushëse ose gatim me një shpejtësi të lirë.

Kompania që siguron energji elektrike, siguron energji elektrike të lirë çdo ditë nga ora 14.00 deri në 16.00 dhe natën nga 22.00 deri në 07 të mëngjesit, dhe të Dielën energjia elektrike e lirë është tërë ditën deri në 07.00 të Hënën. Çmimi mesatar i energjisë elektrike pa tatim mbi vlerën e shtuar për konsumatorët përfundimtarë, përveç familjeve, varion nga 3,291 deri në 6,889 denarë për KWh për grup konsumatorësh. Pra, nëse menaxhoni me mençuri familjen tuaj mund të kurseni qoftë edhe një faturë mesatare gjatë një viti kalendarik.

Intervali i energjisë elektrike të lirë është nga 11 deri në 07.00, çmimi i ulët i energjisë elektrike sigurohet nga 22.00 në 06.00.

Nëse jeni të kujdesshëm në cilën periudhë konsumoni energji elektrike, ju sugjerojmë të zgjidhni një ngrohës sipas stilit tuaj të jetës.

1. Pompë nxehtësie, investimi paguhet pas pesë vjetësh, kostoja e pompës së nxehtësisë dhe vetë instalimi është shumë e lartë për të filluar. Çmimi në vendin tonë fillon nga 3500 euro deri në 8000 euro, këtu përfshihen instalimet, pajisja, radiatorët, instalimi dhe kostot shtesë të cilat përcaktohen në varësi të ndërtesës në të cilën është instaluar. Përfitimi është i madh, ju keni një sistem që nxehet në dimër, ftohet në verë dhe me energji elektrike, i pastër dhe efikas. Pompat e nxehtësisë sigurojnë ujë të ngrohtë dhe të ftohtë sanitar, por gjithsesi çmimi i tyre është me të meta.

2. Furra termoakumuluese, ju investoni më pak, merrni më shumë nëse e karikoni me energji elektrike të lirë. Apartament prej 40 metra katrorë me izolim të mirë, i ngrohur në mënyrë efikase me furrë TA, në mbrëmje ngarkohet dhe lëshon ngrohje gjatë gjithë ditës. Mund ta merrni të vjetër nëse e mbani, sobat e AT-së zgjasin shumë.

3. Kondicioneri inverter, i cili duhet të jetë me efikasitetin më të lartë të energjisë A +++, këto kondicionerë modernë mund të përballojnë temperatura shumë të ulëta. Kondicioneri inverter është një konsumator i vogël, çmimet fillojnë nga 25,000 në varësi të pamjeve katrore që duhet të mbulojnë, plus 50 euro për instalim, varësisht nga shitësi. Klima e inverterit është e mirë për zgjidhje afatshkurtra që kanë nevojë për ngrohje shtesë në ditët më të ftohta, sepse ato nuk mund të arrijnë temperatura shumë të larta gjatë muajit.

Ju paguani sa keni shpenzuar, shtëpia juaj është e pastër, ky është përparësia e ngrohjes elektrike. Faturat e rrymes janë më të larta në dimër, por ndryshe nga ngrohja qendrore, nuk ka priza dhe shuma të papaguara në vit.

Për ata që jetojnë në një apartament, efikasiteti i ngrohjes elektrike është i madh, nuk ka tym, copëtim druri, papastërti, pastrim të fireplace, ngrohje fireplace.

Nuk rekomandohet aspak, ngrohësit, radiatorët dhe soba me AT që do të karikohen gjatë ditës, ato e rrisin faturën shumë. Ministria e Ekonomisë ofrojnë subvencione për kondicionerët dhe sobat me pelet, në mënyrë që me një investim modest dhe kthim të parave të mund të kurseni në sasinë e sezonit të ngrohjes falas.