Mesazhi i Mjekut Italian na Qetësoi të Gjithëve: Kjo është e Vërteta, Tregojani edhe Miqëve tuaj!!!

Një mjek i njohur italian i spitalit të San Martinos u ka bërë thirrje njerëzve që të mos alarmohen nga k0r0navirusi sepse të gjithë po e lëndojnë veten.

“Ne duhet të jemi të sigurt, siç kam qenë që nga fillimi. K0r0navirusi është më shumë si grip i rëndë dhe jo ashu siç ju e bëni”, tha Matteo Basseti.

Prej disa ditësh, ai përsërit që njerëzit të qëndrojnë të fortë dhe të kenë një mendje të qetë.
“Unë jam pranë familjeve të atyre që u shuan nga jееta, por më lejoni të them që në Itali nuk ka asnjë person që është shuar nga k0r0navirusi. Kur njëri hyn në spital nga sυlmi në zemër dhe shuhet nga k0r0navirusi, në fakt ai nuk është shuar nga k0r0navirusi por nga sυlmi në zemër.

Nëse një njeri gjendet pa shenja jееte në shtëpi, ashtu siç ndodhi në zonën e Lombardisë, kush e di që u shua nga k0r0navirusi? Për ta thënë qartë, askush nuk është shuar në Itali nga k0r0navirusi. Është një formë e rëndë virale, por ka ndikim më të madh se Sarsi”, u shpreh mjeku infekt0log.
Edhe për të moshuarit, Matteo bën thirrje që të qëndrojnë të qetë dhe nuk është e nevojshme që të vishen maska.

Ashtu siç informon OBSH-ja, mjeku thekson se larja e duarve është shumë e rëndësishme. I pyetur përse është i vetmi që thotë se nuk ka viiktima nga k0r0navirusi në Itali, mjeku tha:
“Në 90% të rasteve, sëmundja nuk është serioze. Unë nuk kam shpikur asgjë: numri i të prekurve në Kinë na tregon se vetëm 2% kanë vdееkur.
Ju absolutisht nuk duhet të keni friikë dhe mos harroni t’i njoftoni dhe miqtë tuaj për këtë situatë, e thuajini atyre që gjendja nuk është ashtu siç paraqitet.