Vala e dytë e Сovid, Merkel jep lajmin qe se prisnim: As vakѕina nuk do te..

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, me deklaraten e saj te fundit thuajse ka shuar shpresat për një fund të shpejtë të pandemisë së koro navi rusit.

Ndërsa thotë që masat kundër koronavirusit duhet të vazhdojnë të zbatohen, Merkel shprehet se vala e dytë do të na pushtojë gjithë dimrin.

Sa i përket lajmeve për daljen e vaksinave, Merkel deklaron se nuk do të ndryshojë asgjë dhe akoma nuk do të kenë efekt.

“Ne duhet të konsiderojmë të mundshme që vala e dytë e koro navi rusit do të jetë më e vështirë dhe kryesisht përkon me një kohë të keqe. Vala e dytë do të na pushtojë gjithë dimrin. Edhe lajmet pozitive për zhvillimin e vaksinave nuk do të ndryshojnë asgjë dhe akoma nuk do të kenë efekt. Prandaj, masat paraprake kundër koronavirusit duhet të vazhdojnë të zbatohen”, tha Kancelarja Merkel.